Mathieu van der Poel wint

  • News

Deze zal deugd doen: Mathieu van der Poel wint allerlaatste Stadsprijs van Geraardsbergen, zijn eerste zege sinds de Giro

De 27-jarige Nederlander haalde het in deze profkoers op de nationale kalender ruim afgescheiden, voor zijn oudere broer en teamgenoot David van der Poel, die op zijn beurt Bart Lemmen achter zich liet. Het podium kleurde dus helemaal oranje. Elias Van Breussegem legde beslag op de  vierde plaats.

Mathieu van der Poel maakte dus zijn favorietenrol meer dan waar in deze laatste editie van de Stadsprijs van Geraardsbergen. De organisatoren konden zich geen mooiere afsluiter van hun erelijst wensen. In Geraardsbergen is men bezig aan een nieuw project, een nieuwe koers die gaat figureren op de UCI-kalender en waarin de mythische Muur van Geraardsbergen zeker zou in opgenomen worden. Over deze Stadsprijs, als profkoers op de nationale kalender, wordt definitief een kruis gemaakt.  

Mathieu van der Poel won eerder dit jaar al de vierde etappe in de Settimane Internazionale Coppi e Bartali, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en de eerste etappe van de Giro. De Nederlander trok daarop naar de Tour de France maar zette daarin maar een bleke prestatie neer. Hij verliet de rittenkoers zelfs in de elfde etappe. Na een rustperiode hervatte MVDP op 24 augustus in de Druivenkoers van Overijse. Hij werd er 35e. De Nederlander lijkt met deze zege in Geraardsbergen stilaan op koers te komen richting het wereldkampioenschap in Australië. Eén van zijn hoofddoelen dit seizoen.

Born: www.nieuwsblad.be

PARTNERS

Follow Us

CONTACT US:

Lokaal bestuur Geraardsbergen
Weverijstraat 20, 9500 Geraardsbergen


Dienst evenementen en uitbating infrastructuur
Tel.: 0032 54 43 44 09
E-mail.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Newsletter

Smart Energy Systems Muur Classic

is een organisatie van

Lokaal bestuur Geraardsbergen
Weverijstraat 20, 9500 Geraardsbergen

©muurclassic 2021 Powered by YOOtheme.